Vis samfunnsansvar – kjøp økologiske klær

Økologiske klær tar vare på planeten, og barna dine

Vi ønsker å ta vare på barna våre så bra som mulig på alle områder. Fra kosthold og fysisk aktivitet, til psykologisk stimuli og utdanning. Å kle seg for det norske klimaet er selvfølgelig et viktig punkt for norske foreldre, og vi har vel alle stått i situasjoner hvor det ikke er like populært blant de minste at de skal ha på seg flere lag før vi går ut… Men tenker du noen gang på at våre små en gang skal arve denne planeten, og at du ganske enkelt kan hjelpe til å bidra til å gi dem et bedre utgangspunkt ved å handle økologiske klær?

Økologiske klær er et fantastisk alternativ når du skal handle klær til barna dine og ønsker å tenke på miljøet. Økologiske klær betyr for eksempel at bomullen som er brukt er fremstilt uten bruk av sprøytemidler og kjemikaler. Produsenter av økologiske klær er også som regel også opptatt av fair trade, og du kan kle opp barna dine uten å være bekymret for at noen andre, mindre heldige barn var en del av produksjonen.

Økologiske klær er trendy

Det finnes stadig flere steder å kjøpe økologiske klær fra, både i butikk og på nettet. Og vår familie har hatt god erfaring med begge deler, selv om jeg må innrømme jeg synes det er litt lettere å bare bestille økologiske klær fra nettet. Det forutsetter selvfølgelig at du er komfortabel med å velge riktig størrelser, men jeg synes det var ganske enkelt i forhold til ungene.

Her hjemme prøver vi å oppdra ungene til å huske på hvor heldige vi er som bor i Norge, og at ikke alle har de samme mulighetene og materielle godene som vi har. Jeg synes derfor økologiske klær er en flott måte å sette litt av dette ut i praksis på. Så, nå som du også er informert er det ingen grunn til å ikke bidra litt for å hjelpe andre og planeten!